Aktualności

13.06.2017

ERASMUS +

8 czerwca firma Vortumnus miała wielką przyjemność gościć uczestników projektu Erasmus + "Youth to Business Enterprise".

Młodzież z kilku krajów Europy wraz z opiekunami miała niepowtarzalną okazję zwiedzić Zakład w Skołyszynie i zobaczyć z bliska cały proces produkcji. W rolę przewodników wcielii się Karolina Kuchta oraz Konrad Lenar

Kolejną atrakcją były warsztaty cukiernicze. W roli głównej wystąpił Doradca Technologiczny Klienta i Mistrz Cukiernictwa Mariusz Zych, który przygotował same pyszności. Nie zabrakło chrupiących gofrów z owocami deserowymi w żelu, mini tarteletki wypełnione jabłkami prażonymi, deserków z kremami budyniowymi oraz kolorowych galaretek pektynowych.  

Dla naszych Gości przygotowaliśmy kolejną niespodziankę. Każdy choć przez moment mógł poczuć się jak prawdziwy cukiernik... i przygotować swoje kompozycje deserów, przekąsek oraz babeczek.  

Spotkanie zakończyło się wspólną sesją zdjęciową.

Aktualności

Zobacz wszystkie

Trwa wyszukiwanie...

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.