Cukiernictwo

kv

Kajmak - gotowa masa krówkowa

Kajmak to tradycyjna gotowa masa krówkowa, otrzymywana poprzez długie gotowanie mleka z cukrem i tłuszczem. Naturalny, karmelowy kolor.

Kajmak

Właściwości

Gęsta, plastyczna masa o aksamitnej strukturze oraz mleczno- karmelowym naturalnym smaku. Dobrze się rozsmarowuje, nadaje się również do formowania z worka. Produkt gotowy do użycia i szybki w zastosowaniu. Nie jest termostabilny.

Zastosowanie

Do nadziewania babeczek, rurek; do przekładania wafli, ciastek kruchych. Bardzo dobrze komponuje się z sernikami, kremówkami. Niezbędny do mazurków (wykończenie lub oblanie po podgrzaniu). Po połączeniu ze śmietaną, serkiem mascarpone lub napowietrzonym tłuszczem znajduje zastosowanie w ciastach deserowych oraz shotach. Kajmak można serwować zarówno na słodko jak i z dodatkiem soli morskiej.

  • Kajmak

Specyfikacja

Ico1

Nazwa
produktu

Ico2

Rodzaj
opakowania

Ico3

Masa
netto

Ico4

Opakowanie
zbiorcze

Ico5

Termin
przydatności

Kajmak – gotowa masa
krówkowa
13 kg 12 / 5 / 60 90 dni
Kajmak - gotowa masa
krówkowa
3 kg 34 / 5 / 170 720 dni