
Kajmak - gotowa masa krówkowa
Kajmak to tradycyjna gotowa masa krówkowa, otrzymywana poprzez długie gotowanie mleka z cukrem i tłuszczem. Naturalny, karmelowy kolor.


Kajmak
Właściwości
Gęsta, plastyczna masa o aksamitnej strukturze oraz mleczno- karmelowym naturalnym smaku. Dobrze się rozsmarowuje, nadaje się również do formowania z worka. Produkt gotowy do użycia i szybki w zastosowaniu. Nie jest termostabilny.
Zastosowanie
Do nadziewania babeczek, rurek; do przekładania wafli, ciastek kruchych. Bardzo dobrze komponuje się z sernikami, kremówkami. Niezbędny do mazurków (wykończenie lub oblanie po podgrzaniu). Po połączeniu ze śmietaną, serkiem mascarpone lub napowietrzonym tłuszczem znajduje zastosowanie w ciastach deserowych oraz shotach. Kajmak można serwować zarówno na słodko jak i z dodatkiem soli morskiej.
- Kajmak
Specyfikacja
![]() Nazwa |
![]() Rodzaj |
![]() Masa |
![]() Opakowanie |
![]() Termin |
---|---|---|---|---|
Kajmak – gotowa masa krówkowa |
![]() |
13 kg | 12 / 5 / 60 | 90 dni |
Kajmak - gotowa masa krówkowa |
![]() |
3 kg | 34 / 5 / 170 | 720 dni |