Przecier dyniowy
Powstaje poprzez przecieranie świeżej dyni. Produkt o jednolitej, gładkiej konsystencji, żółto-pomarańczowym kolorze oraz wyrazistym dyniowym smaku.
Przecier dyniowy
Właściwości
Przecier poprawia smak, sprawia, że zarówno ciasto jak i pieczywo jest bardziej delikatne, a gotowy wyrób jest wizualnie większy i ma piękny kolor żółtek. Przecier dyniowy wydłuża świeżość i wilgotność gotowego wyrobu do 4 dni i sprawia, że ciasto nie wciąga tłuszczu. Pieczywo zachowuje świeżość i nie obsycha. Pozwala obniżyć koszty produkcji.
Zastosowanie
Do ciasta ucieranego, drożdżowego, kruchego, jogurtowego, deserowego , francuskiego, półfrancuskiego, pieczywa oraz deserów. Dozowanie: od 5% -10% w stosunku do mąki.
- Przecier dyniowy
Specyfikacja
Nazwa |
Rodzaj |
Masa |
Opakowanie |
Termin |
---|---|---|---|---|
Przecier dyniowy | 3 kg | 34 / 5 / 170 | 540 dni |