Cukiernictwo

kv

Przecier dyniowy

Powstaje poprzez przecieranie świeżej dyni. Produkt o jednolitej, gładkiej konsystencji, żółto-pomarańczowym kolorze oraz wyrazistym dyniowym smaku.

Przecier dyniowy

Właściwości

Przecier poprawia smak, sprawia, że zarówno ciasto jak i pieczywo jest bardziej delikatne, a gotowy wyrób jest wizualnie większy i ma piękny kolor żółtek. Przecier dyniowy wydłuża świeżość i wilgotność gotowego wyrobu do 4 dni i sprawia, że ciasto nie wciąga tłuszczu. Pieczywo zachowuje świeżość i nie obsycha. Pozwala obniżyć koszty produkcji.

Zastosowanie

Do ciasta ucieranego, drożdżowego, kruchego, jogurtowego, deserowego , francuskiego, półfrancuskiego, pieczywa oraz deserów. Dozowanie: od 5% -10% w stosunku do mąki.

  • Przecier dyniowy

Specyfikacja

Ico1

Nazwa
produktu

Ico2

Rodzaj
opakowania

Ico3

Masa
netto

Ico4

Opakowanie
zbiorcze

Ico5

Termin
przydatności

Przecier dyniowy 3 kg 34 / 5 / 170 540 dni