
Przecier dyniowy
Powstaje poprzez przecieranie świeżej dyni. Produkt o jednolitej, gładkiej konsystencji, żółto-pomarańczowym kolorze oraz wyrazistym dyniowym smaku.


Przecier dyniowy
Właściwości
Przecier poprawia smak, sprawia, że zarówno ciasto jak i pieczywo jest bardziej delikatne, a gotowy wyrób jest wizualnie większy i ma piękny kolor żółtek. Przecier dyniowy wydłuża świeżość i wilgotność gotowego wyrobu do 4 dni i sprawia, że ciasto nie wciąga tłuszczu. Pieczywo zachowuje świeżość i nie obsycha. Pozwala obniżyć koszty produkcji.
Zastosowanie
Do ciasta ucieranego, drożdżowego, kruchego, jogurtowego, deserowego , francuskiego, półfrancuskiego, pieczywa oraz deserów. Dozowanie: od 5% -10% w stosunku do mąki.
- Przecier dyniowy
Specyfikacja
![]() Nazwa |
![]() Rodzaj |
![]() Masa |
![]() Opakowanie |
![]() Termin |
---|---|---|---|---|
Przecier dyniowy | ![]() |
3 kg | 34 / 5 / 170 | 540 dni |