Przepisy

Przepisy

Czekoladowe serniczki na zimno z konfiturą z mango
3 sztuki:
- 600 g twarogu sernikowo-kanapkowego
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 łyżeczki żelatyny
- 100 ml wrzątku
- 100 g gorzkiej czekolady (minimum 75% kakao)
- ½ świeżego mango
- Konfitura extra z mango Vortumnus
- Świeża mięta do dekoracji

- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystudzenia.
- Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i odstaw do przestudzenia.
- Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Cały czas miksując, stopniowo dolewaj żelatynę, a następnie czekoladę. Miksuj na najwyższych obrotach, by masa była puszysta i miała konsystencję bitej śmietany.
- Masę przelej do foremek (o średnicy 12 cm) z wyjmowanym dnem i przełóż do lodówki na minimum 3 godziny.
- Schłodzone serniczki wyjmij z foremek i udekoruj plasterkami mango, świeżą miętą oraz konfiturą extra z mango Vortumnus.