Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Czekoladowe serniczki na zimno z konfiturą z mango

3 sztuki:

  • 600 g twarogu sernikowo-kanapkowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 100 ml wrzątku
  • 100 g gorzkiej czekolady (minimum 75% kakao)
  • ½ świeżego mango
  • Konfitura extra z mango Vortumnus
  • Świeża mięta do dekoracji
Czekoladowe serniczki na zimno z konfiturą z mango
  1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystudzenia.
  2. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i odstaw do przestudzenia.
  3. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Cały czas miksując, stopniowo dolewaj żelatynę, a następnie czekoladę. Miksuj na najwyższych obrotach, by masa była puszysta i miała konsystencję bitej śmietany.
  4. Masę przelej do foremek (o średnicy 12 cm) z wyjmowanym dnem i przełóż do lodówki na minimum 3 godziny.
  5. Schłodzone serniczki wyjmij z foremek i udekoruj plasterkami mango, świeżą miętą oraz konfiturą extra z mango Vortumnus.

Używamy plików cookie

Na naszej stronie używamy ciasteczek, dzięki czemu jest ona dla Ciebie bardziej przyjazna i niezawodna. Korzystamy także z narzędzi analitycznych w celach statystycznych i marketingowych, aby dopasować treść reklam do Twoich potrzeb i zainteresowań. Twoja prywatność jest dla nas ważna. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.