Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Gofry z cukinii z hummusem paprykowym i patisonem

Gofry:

  • 100 g cukinii
  • 2 jajka
  • 180 g mąki orkiszowej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 180 g kefiru
  • 1 łyżka startego sera grana padano
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

 

Dodatki:

  • 160 g paprykowego hummusu
  • 200 g patisona konserwowego Vortumnus
  • Bazylia do ozdoby
Gofry z cukinii z hummusem paprykowym i patisonem
  1. Cukinię (bez gniazd nasiennych) zetrzyj na tarce. Dodaj szczyptę soli, odstaw na 10 minut i odciśnij z nadmiaru wody.
  2. Dodaj jajka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kefir, starty ser i szczypiorek. Masę dopraw pieprzem.
  3. W nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy upiecz gofry.
  4. Posmaruj je hummusem, podaj z patisonami konserwowymi Vortumnus, ozdobione świeżą bazylią.

Używamy plików cookie

Na naszej stronie używamy ciasteczek, dzięki czemu jest ona dla Ciebie bardziej przyjazna i niezawodna. Korzystamy także z narzędzi analitycznych w celach statystycznych i marketingowych, aby dopasować treść reklam do Twoich potrzeb i zainteresowań. Twoja prywatność jest dla nas ważna. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.