Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Koreczki z ogórków, wstążek cukinii, tofu w sosie orzechowym

  • 50 g roszponki
  • 320 g tofu wędzonego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 mała żółta cukinia 
  • 200 g koreczków ogórkowych Vortumnus
  • pieprz
Koreczki z ogórków, wstążek cukinii, tofu w sosie orzechowym
  1. Olej sezamowy wymieszaj z masłem orzechowym i sokiem z limonki. Cukinię pokrój w cienkie plasterki.
  2. Tofu pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie do zrumienienia po czym dodaj sos orzechowy i podsmażaj chwilę, aż tofu będzie nim oblepione.
  3. Na patyczki do szaszłyków nabijaj koreczki ogórkowe Vortumnus, tofu oraz cukinię. Koreczki podaj na roszponce, doprawione pieprzem.

Używamy plików cookie

Na naszej stronie używamy ciasteczek, dzięki czemu jest ona dla Ciebie bardziej przyjazna i niezawodna. Korzystamy także z narzędzi analitycznych w celach statystycznych i marketingowych, aby dopasować treść reklam do Twoich potrzeb i zainteresowań. Twoja prywatność jest dla nas ważna. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.