Przepisy

Przepisy

Koreczki z ogórków, wstążek cukinii, tofu w sosie orzechowym
- 50 g roszponki
- 320 g tofu wędzonego
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 mała żółta cukinia
- 200 g koreczków ogórkowych Vortumnus
- pieprz

- Olej sezamowy wymieszaj z masłem orzechowym i sokiem z limonki. Cukinię pokrój w cienkie plasterki.
- Tofu pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie do zrumienienia po czym dodaj sos orzechowy i podsmażaj chwilę, aż tofu będzie nim oblepione.
- Na patyczki do szaszłyków nabijaj koreczki ogórkowe Vortumnus, tofu oraz cukinię. Koreczki podaj na roszponce, doprawione pieprzem.