Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Pampuchy z konfiturą z rabarbaru i pistacjami

4 porcje:

  • 300 g mąki pszennej
  • 170 ml mleka
  • łyżka cukru
  • 30 g drożdży
  • jajko
  • łyżka oleju
  • szczypta soli

dodatkowo:

  • konfitura extra z rabarbaru Vortumnus
  • 3 łyżki posiekanych pistacji niesolonych
  • Świeża mięta do dekoracji
Pampuchy z konfiturą z rabarbaru i pistacjami
  1. Mąkę przesiej z solą.
  2. Mleko podgrzej do temperatury pokojowej i wymieszaj z cukrem i pokruszonymi drożdżami. Odstaw na 10 minut.
  3. Do rozczynu dodaj jajko i olej. Całość dodaj do mąki i zagnieć na gładkie ciasto. Odstaw je do podwojenia objętości (około 30 minut).
  4. Z wyrośniętego ciasta uformuj kuleczki i gotuj je na parze przez 10 minut.
  5. Podaj je z konfiturą extra z rabarbaru Vortumnus, posiekanymi pistacjami i udekoruj miętą.

Używamy plików cookie

Na naszej stronie używamy ciasteczek, dzięki czemu jest ona dla Ciebie bardziej przyjazna i niezawodna. Korzystamy także z narzędzi analitycznych w celach statystycznych i marketingowych, aby dopasować treść reklam do Twoich potrzeb i zainteresowań. Twoja prywatność jest dla nas ważna. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.