Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Pieczony kalafior z sosem ziołowym i sałatką

  • 1 średni kalafior
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżeczka mielonej, wędzonej papryki

Sos:

  • 150 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Dodatkowo:

  • Sałatka z zielonych pomidorów / sałatka szwedzka /  sałatka z patisonów Vortumnus
Pieczony kalafior z sosem ziołowym i sałatką
  1. Kalafiora pokrój na plastry o grubości 1-2 cm. Natrzyj go oliwą, jogurtem oraz papryką.
  2. Piecz do miękkości około 30 minut w 190 stopniach.
  3. Składniki na sos wymieszaj i polej nim upieczonego kalafiora.
  4. Danie podaj z sałatką Vortumnus.

Używamy plików cookie

Na naszej stronie używamy ciasteczek, dzięki czemu jest ona dla Ciebie bardziej przyjazna i niezawodna. Korzystamy także z narzędzi analitycznych w celach statystycznych i marketingowych, aby dopasować treść reklam do Twoich potrzeb i zainteresowań. Twoja prywatność jest dla nas ważna. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.