Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw

  • 1 mała dynia hokkaido
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 2 łyżki oliwy
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • 240 g ogórków konserwowych lub 260 g ogórków kiszonych w kostce Vortumnus

Sos:

  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • ½ łyżeczki mielonej papryki
  • Sól i pieprz do smaku
Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw
  1. Warzywa pokrój w kostkę, natrzyj oliwą, solą i pieprzem i upiecz do miękkości 30 minut w 190 stopniach.
  2. Składniki na sos wymieszaj.
  3. Upieczone i wystudzone warzywa wymieszaj z ogórkami w kostce Vortumnus oraz z sosem.

Używamy plików cookie

Na naszej stronie używamy ciasteczek, dzięki czemu jest ona dla Ciebie bardziej przyjazna i niezawodna. Korzystamy także z narzędzi analitycznych w celach statystycznych i marketingowych, aby dopasować treść reklam do Twoich potrzeb i zainteresowań. Twoja prywatność jest dla nas ważna. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.