Przepisy

Przepisy

Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw
- 1 mała dynia hokkaido
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 seler
- 2 łyżki oliwy
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
- 240 g ogórków konserwowych lub 260 g ogórków kiszonych w kostce Vortumnus
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanego koperku
- ½ łyżeczki mielonej papryki
- Sól i pieprz do smaku

- Warzywa pokrój w kostkę, natrzyj oliwą, solą i pieprzem i upiecz do miękkości 30 minut w 190 stopniach.
- Składniki na sos wymieszaj.
- Upieczone i wystudzone warzywa wymieszaj z ogórkami w kostce Vortumnus oraz z sosem.