Przepisy

Przepisy

Sałatka z soczewicą i grillowanymi warzywami
- 1 średnia cukinia
- 400 g pomidorów koktajlowych
- 2 łyżki oliwy
- ½ pęczka bazylii
- 50 g rukoli
- 100 g selera konserwowego Vortumnus
- 260 g ugotowanej zielonej soczewicy
Sos:
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- Szczypta pieprzu

- Składniki na sos dokładnie wymieszaj.
- Cukinię pokrój w plastry i wraz z pomidorami natrzyj je oliwą i posiekana bazylią.
- Podsmaż je na patelni grillowej.
- Rukolę wymieszaj z grillowanymi warzywami, soczewicą oraz selerem konserwowym Vortumnus.
- Całość polej sosem.