Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Sałatka z soczewicą i grillowanymi warzywami

  • 1 średnia cukinia
  • 400 g pomidorów koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy
  • ½ pęczka bazylii
  • 50 g rukoli
  • 100 g selera konserwowego Vortumnus
  • 260 g ugotowanej zielonej soczewicy

Sos:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • Szczypta pieprzu
Sałatka z soczewicą i grillowanymi warzywami
  1. Składniki na sos dokładnie wymieszaj.
  2. Cukinię pokrój w plastry i wraz z pomidorami natrzyj je oliwą i posiekana bazylią.
  3. Podsmaż je na patelni grillowej.
  4. Rukolę wymieszaj z grillowanymi warzywami, soczewicą oraz selerem konserwowym Vortumnus.
  5. Całość polej sosem.

Używamy plików cookie

Na naszej stronie używamy ciasteczek, dzięki czemu jest ona dla Ciebie bardziej przyjazna i niezawodna. Korzystamy także z narzędzi analitycznych w celach statystycznych i marketingowych, aby dopasować treść reklam do Twoich potrzeb i zainteresowań. Twoja prywatność jest dla nas ważna. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.