Przepisy

Przepisy

Szpinakowe leniwe z serem feta i ogórkami
- 50 g szpinaku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 220 g twarogu
- 180 g kaszy manny
- pieprz do smaku
- 100 g sera feta
- 1 łyżeczka kolorowego pieprzu
- Natka pietruszki do ozdoby
- Do podania ogórki w sosie musztardowym / ogórki lisowskie pikantne / ogórki kartuskie łagodne Vortumnus

- Szpinak zmiksuj wraz z sokiem z cytryny, oliwą i twarogiem.
- Wymieszaj z kaszą manną i dopraw pieprzem. Zagnieć na gładką masę.
- Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wrzuć je do gotującej się wody i gotuj 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
- Na talerzu ozdób je natką pietruszki i podaj z pokruszoną fetą oraz ogórkami Vortumnus.