Przepisy

Przepisy

Tacos z fasolą w sosie pomidorowym, pastą awokado i ogórkiem kiszonym
- 1 łyżka oliwy
- 1 puszka ugotowanej czerwonej fasoli
- 4 pomidory
- ½ pęczka świeżej kolendry
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
- 150 g muszli tacos
- 1 awokado
- Sok z połowy limonki
- ½ czerwonej cebuli
- Spora szczypta soli
- 250 g ogórków kiszonych Vortumnus

- Na oliwie podsmaż pokrojone w kostkę pomidory.
- Dodaj do nich odsączoną fasolę, przyprawy i kolendrę.
- Nadzieniem wypełnij muszle tacos.
- Awokado rozgnieć widelcem wraz z solą i sokiem z limonki. Wymieszaj z drobno posiekaną cebulą.
- Powstałą pastę dodaj do tacos wraz z ogórkami kiszonymi Vortumnus.