Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Wegańskie babeczki kakaowe z kremem kokosowym i konfiturą z agrestu

8 sztuk:

  • 220 g mąki pszennej
  • 10 g ciemnego kakao
  • 40 g cukru trzcinowego
  • 200 ml mleka owsianego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0/5 łyżeczki sody
  • 90 ml oleju rzepakowego
  • szczypta soli

krem:

  • 200 ml schłodzonego kremu kokosowego 23-26% tłuszczu
  • 80 g białej czekolady

Dodatkowo:

  • Konfitura extra z agrestu Vortumnus
Wegańskie babeczki kakaowe z kremem kokosowym i konfiturą z agrestu
  1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
  2. Wszystkie składniki wymieszaj trzepaczką do połączenia w gładką masę. Ciasto nałóż do foremek lub papilotek (do 3/4 wysokości).
  3. Piecz 25 minut (do suchego patyczka).
  4. W tym czasie czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do przestudzenia.
  5. Schłodzony krem kokosowy miksuj 5 minut na największych obrotach. Następnie stopniowo dolewaj przestudzoną czekoladę, dalej miksując.
  6. Powstałym kremem udekoruj babeczki, a na wierzch wyłóż konfiturę z agrestu.

Używamy plików cookie

Na naszej stronie używamy ciasteczek, dzięki czemu jest ona dla Ciebie bardziej przyjazna i niezawodna. Korzystamy także z narzędzi analitycznych w celach statystycznych i marketingowych, aby dopasować treść reklam do Twoich potrzeb i zainteresowań. Twoja prywatność jest dla nas ważna. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności.