Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Tacos z fasolą w sosie pomidorowym, pastą awokado i ogórkiem kiszonym

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 puszka ugotowanej czerwonej fasoli
  • 4 pomidory
  • ½ pęczka świeżej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • 150 g muszli tacos
  • 1 awokado
  • Sok z połowy limonki
  • ½ czerwonej cebuli
  • Spora szczypta soli
  • 250 g ogórków kiszonych Vortumnus
Tacos z fasolą w sosie pomidorowym, pastą awokado i ogórkiem kiszonym
  1. Na oliwie podsmaż pokrojone w kostkę pomidory.
  2. Dodaj do nich odsączoną fasolę, przyprawy i kolendrę.
  3. Nadzieniem wypełnij muszle tacos.
  4. Awokado rozgnieć widelcem wraz z solą i sokiem z limonki. Wymieszaj z drobno posiekaną cebulą. 
  5. Powstałą pastę dodaj do tacos wraz z ogórkami kiszonymi Vortumnus.