Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Szpinakowe leniwe z serem feta i ogórkami

  • 50 g szpinaku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 220 g twarogu 
  • 180 g kaszy manny
  • pieprz do smaku
  • 100 g sera feta
  • 1 łyżeczka kolorowego pieprzu
  • Natka pietruszki do ozdoby
  • Do podania ogórki w sosie musztardowym / ogórki lisowskie pikantne / ogórki kartuskie łagodne Vortumnus
Szpinakowe leniwe z serem feta i ogórkami
  1. Szpinak zmiksuj wraz z sokiem z cytryny, oliwą i twarogiem. 
  2. Wymieszaj z kaszą manną i dopraw pieprzem. Zagnieć na gładką masę.
  3. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wrzuć je do gotującej się wody i gotuj 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
  4. Na talerzu ozdób je natką pietruszki i podaj z pokruszoną fetą oraz ogórkami Vortumnus.