Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Fasola zapiekana w pomidorowym
sosie z cebulkami perłowymi

Składniki (3-4 porcje):

Fasola zapiekana:

• 2 puszki fasoli białej
• 500 ml passaty pomidorowej
• kilkanaście pomidorków koktajlowych
• SMAK ŚWIATA CEBULKA PERŁOWA MARYNOWANA VORTUMNUS
• 2 ząbki czosnku
• 1 łyżeczka suszonego oregano i bazylii
• świeży tymianek
• sól, pieprz
• oliwa z oliwek

Fasola zapiekana w pomidorowym sosie z cebulkami perłowymi

Sposób przygotowania:

Bruschetta:

1. Czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidorki koktajlowe pokrój w połówki.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj czosnek i zeszklij. Wlej passatę, dopraw suszonym oregano, bazylią oraz pieprzem i solą. Podsmaż kilka minut na niskim ogniu.
3. Piekarnik rozgrzej do 180ºC.
4. Fasolę odsącz z płynu i opłucz. Umieść w naczyniu żaroodpornym, dodaj pomidorki koktajlowe oraz kilkanaście cebulek SMAK ŚWIATA CEBULKA PERŁOWA MARYNOWANA
VORTUMNUS. Zalej wcześniej przygotowanym sosem i wymieszaj. Z wierzchu posyp świeżym tymiankiem.
5. Wstaw do piekarnika na 30 minut.
6. Podawaj gorące z dodatkiem ulubionego pieczywa.

 

Smacznego !