Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Koreczki z ogórków, wstążek cukinii, tofu w sosie orzechowym

  • 50 g roszponki
  • 320 g tofu wędzonego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 mała żółta cukinia 
  • 200 g koreczków ogórkowych Vortumnus
  • pieprz
Koreczki z ogórków, wstążek cukinii, tofu w sosie orzechowym
  1. Olej sezamowy wymieszaj z masłem orzechowym i sokiem z limonki. Cukinię pokrój w cienkie plasterki.
  2. Tofu pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie do zrumienienia po czym dodaj sos orzechowy i podsmażaj chwilę, aż tofu będzie nim oblepione.
  3. Na patyczki do szaszłyków nabijaj koreczki ogórkowe Vortumnus, tofu oraz cukinię. Koreczki podaj na roszponce, doprawione pieprzem.