Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Maślane naleśniki z serkiem waniliowym,
owocami i konfiturą z czarnych porzeczek

Składniki (ok. 20 naleśników):

• 50 g masła
• 2 szklanki mąki
• 1,5 szklanki mleka
• 1 szklanka wody gazowanej
• duża szczypta soli
• 3 jajka
• 3 łyżki cukru
• 3 opakowania serka waniliowego
• KONFITURA EKSTRA Z CZARNYCH PORZECZEK VORTUMNUS
• świeże owoce leśne – np. maliny, jeżyny, porzeczki

Maślane naleśniki z serkiem waniliowym, owocami i konfiturą z czarnych porzeczek

Sposób przygotowania:

1. Masło roztop w małym rondelku i wystudź.
2. Do dużej miski wsyp mąkę, sól i cukier. Wlej mleko, wodę gazowaną oraz jajka. Wymieszaj za pomocą trzepaczki. Na końcu powoli wlewaj wystudzone
masło cały czas mieszając. Tak przygotowane ciasto odstaw na ok. 30 minut.
3. Naleśniki smaż na mocno rozgrzanej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu.
4. Na każdy naleśnik wyłóż po kilka łyżek serka waniliowego, a następnie KONFITURĘ EKSTRA Z CZARNYCH PORZECZEK VORTUMNUS i leśne owoce.
5. Zawiń w rulon lub złóż w trójkąty.

 

Smacznego !