Przepisy
![Przepisy](https://www.vortumnus.pl/wp-content/themes/ogate/assets/img/p.png)
Przepisy
![kv](https://www.vortumnus.pl/wp-content/uploads/2021/11/Mask-Group-40-37.webp)
Sałatka meksykańska z fasolą, kukurydzą,
papryką, ananasem i selera sałatkowym
Składniki (3 – 4 porcje):
Sałatka:
• 100 g SELERA SAŁATKOWEGO VORTUMNUS
• 1 puszka fasoli
• 1/4 ananasa
• 1 żółta papryka
• 1 pomidor malinowy
• 1 pęczek kolendry
• 4 łyżki oliwy z oliwek
• sól, pieprz
• 1 łyżeczka soku z limonki
• szczypta chili
![Sałatka meksykańska z fasolą, kukurydzą, papryką, ananasem i selera sałatkowym](https://www.vortumnus.pl/wp-content/uploads/2021/11/Group-1790-1.webp)
Sposób przygotowania:
Sałatka:
1. SELER SAŁATKOWY VORTUMNUS wyjmij ze słoika i delikatnie odsącz z nadmiaru płynu.
2. Fasolę wyjmij z puszki i opłucz.
3. Ananas, żółtą paprykę oraz pomidora pokrój w kosteczkę. Kolendrę drobno posiekaj.
4. W dużej misce umieść wszystkie warzywa, ananasa oraz kolendrę, wlej oliwę z oliwek oraz sok z limonki. Dopraw solą i pieprzem oraz chili.
5. Dokładnie wymieszaj. Przełóż na talerzerze , udekoruj listkami kolendry i limonką.
Smacznego !