Przepisy

Przepisy

Przepisy

product-list-sign
kv

Sałatka z rukolą, pieczonym burakiem, karmelizowanymi orzechami włoskimi i ogórkami konserwowymi

  • 100 g rukoli
  • 2 upieczone buraki
  • 150 g ogórków konserwowych Vortumnus
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka oliwy

Dressing:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
Sałatka z rukolą, pieczonym burakiem, karmelizowanymi orzechami włoskimi i ogórkami konserwowymi
  1. Składniki na dressing dokładnie wymieszaj. Gotowy sos odłóż do lodówki.
  2. Upieczone buraki pokrój na ćwiartki i wraz z ogórkami Vortumnus oraz rukolą wyłóż na talerz.
  3. Orzechy podpraż na suchej patelni, dodaj oliwę i miód i mieszaj, aż się skarmelizują.
  4. Ułóż je na sałatce i całość polej dressingiem.