Galaretki

Galaretki
Galaretki to produkty o półpłynnej konsystencji otrzymane przez gotowanie syropu cukrowego, z dodatkiem substancji żelujących, barwiących i aromatyzujących. W celu przygotowania do użycia galaretki należy ogrzać do zagotowania, dodać kwas cytrynowy rozpuszczony w gorącej wodzie, wymieszać i wylać na przygotowaną wcześniej formę.







Galaretka o smaku cytrynowym
Właściwości
Galaretki o różnych smakach i kolorach, po dodaniu kwasu szybko żelują, dobrze się kroją. Są łatwe w użyciu. Różnorodność smaków i intensywnych kolorów umożliwia tworzenie atrakcyjnych kompozycji dekoracyjnych, przyciągając uwagę klientów.
Zastosowanie
Półprodukt na galaretkę w cukrze, do ciast; do dekoracji, przekładania wafli, ciast, rolad.
- Galaretka o smaku cytrynowym
- Galaretka o smaku czarnej porzeczki
- Galaretka o smaku landrynkowym
- Galaretka o smaku wiśniowym
- Galaretka o smaku mango-marakuja
- Galaretka o smaku pomarańczowym
Specyfikacja
![]() Nazwa |
![]() Rodzaj |
![]() Masa |
![]() Opakowanie |
![]() Termin |
---|---|---|---|---|
Galaretki o smaku: - cytrynowym - czarnej porzeczki - landrynkowym - wiśniowym - mango-marakuja - pomarańczowym |
![]() |
13 kg | 12 / 5 / 60 | 270 dni |