kv

Pomada
wodna

Pomada wodna jest to produkt drobnokrystaliczny otrzymany przez ubijanie przy równoczesnym chłodzeniu syropu pomadowego ugotowanego z wody, cukru i syropu glukozowo-fruktuzowego.

Pomada wodna

Właściwości

Gęsta, plastyczna masa, dobrze się upłynnia, szybko wysycha na powierzchni ciast tworząc białą powłokę z połyskiem. Można stosować do glazurowania sposobem ręcznym lub mechanicznie.

Zastosowanie

Do lukrowania powierzchni wyrobów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego: drożdżówek, pączków, jabłeczników, serników, babek, pierników, mazurków itp.

  • Pomada wodna

Specyfikacja

Ico1

Nazwa
produktu

Ico2

Rodzaj
opakowania

Ico3

Masa
netto

Ico4

Opakowanie
zbiorcze

Ico5

Termin
przydatności

Pomada wodna 15 kg 12 / 5 / 60 180 dni