![kv](https://www.vortumnus.pl/wp-content/uploads/2022/01/Group-1875@3x-2.png)
Pomada
wodna
Pomada wodna jest to produkt drobnokrystaliczny otrzymany przez ubijanie przy równoczesnym chłodzeniu syropu pomadowego ugotowanego z wody, cukru i syropu glukozowo-fruktuzowego.
![](https://www.vortumnus.pl/wp-content/uploads/2022/01/Pomada-wodna-20-01.jpg)
![](https://www.vortumnus.pl/wp-content/uploads/2022/01/Pomada-wodna-20-01.jpg)
Pomada wodna
Właściwości
Gęsta, plastyczna masa, dobrze się upłynnia, szybko wysycha na powierzchni ciast tworząc białą powłokę z połyskiem. Można stosować do glazurowania sposobem ręcznym lub mechanicznie.
Zastosowanie
Do lukrowania powierzchni wyrobów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego: drożdżówek, pączków, jabłeczników, serników, babek, pierników, mazurków itp.
- Pomada wodna
Specyfikacja
![]() Nazwa |
![]() Rodzaj |
![]() Masa |
![]() Opakowanie |
![]() Termin |
---|---|---|---|---|
Pomada wodna | ![]() |
15 kg | 12 / 5 / 60 | 180 dni |